Satayspyd med peanutsauce og agurkesalat

4-6 personer Print

En super lækker og krydret forret.

Ingredienser

500 g wokstrimler fra Hopballe Mølle
3 spsk kokosmælk
1 spsk rød karry
½ spsk fishsauce
Grillspyd

Peanutsauce:
1 spsk rød karry
Olie
1 dåse kokosmælk
2 fed finthakkede hvidløg
2 cm revet ingefær
3 kaffir limeblade (kan udelades)
175 g peanuts
½ tsk sukker
½ spsk fishsauce

Agurkesalat:
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
Flagesalt
1 rødløg skåret i fine skiver
1 agurk
Koriander

Fremgangsmåde

Mariner kyllingestrimler i kokosmælk, rød karry og fishsauce. Sæt det på køl i en halv time.

Peanutsauce: Sauter rød karry, hvidløg og ingefær i lidt olie. Tilsæt dernæst kokosmælk og peanuts. Lad det koge 5 min og blend det derefter med en stavblender. Tilsæt kaffir limeblade og lad det koge med i et par minutter. Smag peanutsaucen til med sukker og fishsauce.

Agurkesalat: Kog vand, eddike og sukker op i en lille gryde indtil sukkeret er opløst. Køl eddikeblandingen ned til stuetemperatur. Skyl agurken og skær den over på midten. Fjern kernerne med en ske og skær den ud i skiver. Tilsæt rødløg og agurker til eddikeblandingen og krydr med salt. Tilsæt frisk koriander.

Sæt kyllingen på spyd og rist dem på grillen eller en grillpande i lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side. Server med frisk agurkesalat og peanutsauce.